Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar | |
4 msk | Olivolja | |
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Panko | |
Köp hem | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 st | Basilika - färsk | |
600 g | Kyckling Minutfilé | |
85 g | Riven Parmesanost | |
1 kg | Delikatesspotatis |
Värm ugnen till 200 grader. Tina ärtorna.
Skölj potatisen och lägg potatisarna i en ugnsfast form. Tillsätt 1 msk olja och salt efter smak. Rosta potatisen i ugnen i ca 35 min.
Salta och peppra kycklingfilérna på båda sidor.
Vispa upp ägget i en skål. Blanda riven parmesanost och pankoströbröd på ett fat.
Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Mixa samman tinade ärtor med basilikablad, 1 msk olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Servera den panerade kycklingen med rostad potatis och ärtdipp.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt