Tofustroganoff
Mari Bergman

Tofustroganoff

15 minEnkelt
94,85 kr
4 portioner16,77 kr per portion
Vegansk stroganoff på tofu. Ett snabblagat recept på 5 huvudingredienser! Tofu, havregrädde, tomatpuré, senap och persilja. Använd gärna en rökt tofu för bästa smak. Servera med ris och en god sallad. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar
2 krmPaprikakrydda
1 mskRapsolja
2 dlBasmatiris
2 krmSalt Fint
0,5 dlVatten
Köp hem
2 tskDijonsenap
1 stPersilja
400 gTofu
2 mskTomatpuré
250 mlHavrebaserad matlagning
Instruktioner
1

Tärna tofun och stek den gyllene runt om i olja.

2

Krydda med paprikapulver och tillsätt havregrädde, tomatpuré, dijonsenap och vatten. Låt stroganoffen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Finhacka persiljan.

4

Lägg upp stroganoffen på ett fat och strö över persilja.

5

Servera stroganoffen med ris och en god sallad.

Bild:

Nurlan Emir