Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tzatziki | ||
0,25 st | Gurka | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
1 krm | Salt | |
0,25 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sötpotatis | ||
2 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,25 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Citron - Eko | |
30 g | Fetaost | |
300 g | Sötpotatis | |
40 g | Färsk bladspenat |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en stor bunke.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, olivolja och salt och peppar efter smak i bunken. Fördela sötpotatisen jämnt på plåten och rosta i ugnen i ca 30 min.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Skala och riv i vitlök. Tillsätt creme fraiche, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på medelhög värme så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan.
Sötpotatis: Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat, smulad fetaost och rivet citronskal.
Servera kycklingen med rostad sötpotatis och tzatziki.
Näringsvärde: 494 kcal, 40 g protein, 21 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1