Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki
Mari Bergman

Stekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki

45 minEnkelt
328,15 kr
2 portioner 42,63 kr per portion
Sötpotatis blir riktigt gott att rosta med färskriven ingefära och passar perfekt att servera till stekt kyckling. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kyckling
300 gFärsk kycklingfilé
1 tskOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Tzatziki
0,25 stGurka
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
1 krmSalt
0,25 tskVit balsamvinäger
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Sötpotatis
2 tskFärsk ingefära
0,5 klyftaVitlök Vanlig
0,25 tskSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
0,5 stCitron - Eko
30 gFetaost
300 gSötpotatis
40 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en stor bunke.

2

Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, olivolja och salt och peppar efter smak i bunken. Fördela sötpotatisen jämnt på plåten och rosta i ugnen i ca 30 min.

3

Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Skala och riv i vitlök. Tillsätt creme fraiche, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om.

4

Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på medelhög värme så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan.

5

Sötpotatis: Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat, smulad fetaost och rivet citronskal.

6

Servera kycklingen med rostad sötpotatis och tzatziki.

Näringsvärde: 494 kcal, 40 g protein, 21 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir