Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 msk | Florsocker | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Sötmandel Naturell | |
Smet | ||
3 tsk | Kardemumma Mald | |
1 krm | Flingsalt | |
1,5 dl | Strösocker | |
100 g | Smör | |
3 st | Ägg | |
125 g | Mandelmjöl, (3,5 dl) |
Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
Smet: Smält smöret
Blanda ihop mandelmjöl, socker, kardemumma och salt i en skål.
Tillsätt ägg och vispa ihop.
Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Häll smeten i en smord springform och grädda i 15-18 min. Låt svalna.
Topping: Vispa grädde och hacka mandeln.
Toppa med spritsad grädde, hackade mandlar och pudra över florsocker.
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla