Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
400 g | Kräftstjärtar | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Frittata | ||
2 dl | Mellanmjölk | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök | |
4 st | Ägg | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
300 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Frittata: Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lite försiktigt. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Topping: Sila av vattnet från kräftstjärtarna och lägg dem i en skål. Skölj och grovhacka tomaterna. Skölj och finhacka gräslök samt skala och riv vitlök. Blanda med kräftstjärtarna och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda om och krydda med salt och peppar efter smak.
Servera frittatan med kräftstjärtstoppingen.
Näringsvärde: 445 kcal, 18 g protein, 18 g fett, 26 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria