Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Fänkål Färsk | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 st | Citron - Eko | |
300 g | Chorizo | |
2 msk | Kycklingfond | |
400 g | Spaghetti | |
85 g | Parmesanost | |
3 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Körsbärstomater |
Chorizopasta: Skär korven i tunna halvmåneformade skivor. Skala och riv vitlök, skölj och skiva fänkål.
Hetta upp olja i en stor gryta eller djup, vid kastrull. Fräs korven gyllene, tillsätt vitlök och fänkål och fräs i ytterligare några minuter.
Tillsätt vin och låt vinet reducera ner till hälften. Tillsätt kycklingfond, citronsaft, vatten, hela cocktailtomater samt salt och peppar efter smak. Lägg på ett lock och låt grytan puttra i 10 min.
Tillsätt pastan i grytan och låt pastan koka i grytan så många minuter som förpackningen visar. Rör om då och då. Tillsätt ev. mer vatten mot slutet av koktiden om det behövs.
Smaka av med salt och peppar och toppa chorizopastan med parmesanost. Ät och njut!
Näringsvärde: 858 kcal, 39 g protein, 35 g fett, 91 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria