Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
2 krm | Salt | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Japansk soja | |
Nudelwok | ||
2 krm | Salt | |
2 tsk | Rapsolja | |
450 g | Wokmix | |
200 g | Sjögräsnudlar | |
Kycklingfärsbiffar | ||
2 tsk | Rapsolja | |
300 g | Kycklingfärs | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1 st | Lime | |
1 msk | Röd Currypasta | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Ägg | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Blanda kycklingfärsen med ägg, riven ingefära, riven vitlök, röd currypasta, soja, limesaft och salt. Forma 8 st små biffar.
Stek biffarna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min/sida. Sänk värmen och håll biffarna varma i pannan till servering.
Dressing: Mixa samman riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, olja, soja, koriander, chiliflakes, honung och salt med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
Nudelwok: Stek wokgrönsakerna i olja på medelhög värme i ca 2-3 min. Krydda med salt. Tillsätt nudlarna och hälften av dressingen och blanda om ordentligt. Låt woken bli genomvarm.
Lägg upp nudelwoken och kycklingbiffarna på tallrikar och ringla över resten av dressingen. Klart att servera!
Näringsvärde: 455 kcal, 39 g protein, 24 g fett, 19 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria