Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska kycklingfärsbiffar med nudelwok
Mari Bergman

Asiatiska kycklingfärsbiffar med nudelwok

30 minMedel
283,55 kr
2 portioner 65,16 kr per portion
Smakrika och saftiga biffar på kycklingfärs, ingefära och röd curry. Serveras med en nudelwok på sjögräsnudlar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Dressing
2 krmSalt
0,5 mskFärsk ingefära
0,5 tskHonung Flytande
0,5 mskRapsolja
1 stKoriander - färsk
1 stLime
0,5 tskChiliflakes
1 mskJapansk soja
Nudelwok
2 krmSalt
2 tskRapsolja
450 gWokmix
200 gSjögräsnudlar
Kycklingfärsbiffar
2 tskRapsolja
300 gKycklingfärs
0,5 tskSalt
0,5 mskJapansk soja
1 stLime
1 mskRöd Currypasta
1 mskFärsk ingefära
1 stÄgg
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Blanda kycklingfärsen med ägg, riven ingefära, riven vitlök, röd currypasta, soja, limesaft och salt. Forma 8 st små biffar.

2

Stek biffarna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min/sida. Sänk värmen och håll biffarna varma i pannan till servering.

3

Dressing: Mixa samman riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, olja, soja, koriander, chiliflakes, honung och salt med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.

4

Nudelwok: Stek wokgrönsakerna i olja på medelhög värme i ca 2-3 min. Krydda med salt. Tillsätt nudlarna och hälften av dressingen och blanda om ordentligt. Låt woken bli genomvarm.

5

Lägg upp nudelwoken och kycklingbiffarna på tallrikar och ringla över resten av dressingen. Klart att servera!

Näringsvärde: 455 kcal, 39 g protein, 24 g fett, 19 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir