Så gör du en rykande halloweenbål

Så gör du en rykande halloweenbål

Fixa en läcker rykande bål med kolsyreis till halloween, ett kul inslag på festen som sätter stämning. Använd vår steg för steg–guide, men kom ihåg att vara försiktig med torrisen.

Innan du hanterar torris

Torris har en temperatur på -78 grader Celsius, du behöver alltså vara försiktig när du hanterar den. Tänk på detta innan du fixar din läskiga bål till festen.


- Använd handskar när du hanterar torrisen.

- Använd skopa eller tång.

- Lämna inte barn ensamma med torris och se till att ingen torris hamnar i bålen eller gästernas glas.


Tips! Fixa en pumpalykta med vår steg för steg–guide


Använd varmt vatten när du använder isen, då får du bäst rökeffekt. Isen ryker kraftigt i de första 10 minuterna, tillsätt sedan mer varmvatten och torris för att få den att ryka mer.

Så här fixar du en bål som ryker – steg för steg



1. Ta fram två bålskålar. Den ena skålen ska vara liten nog att rymmas i den andra skålen. Det ska även finnas utrymme mellan skålarna för vatten samt torris.


2. Ställ den mindre skålen i den större och fyll denna med bålen du tänkt servera.

3. Tillsätt varmt vatten i utrymmet mellan de två skålarna, 2-3 cm räcker.


4. Skopa försiktigt i torris i utrymmet mellan de två skålarna, börja med ungefär tre stora skopor. Isen kommer ryka kraftigt i cirka 10 minuter, vill du att den ska fortsätta ryka efter det så fyller du på med mer varmt vatten.