Chokladpraliner med jordnötssmör
Mari Bergman

Chokladpraliner med jordnötssmör

1 tEnkelt
159,85 kr
1 portion53,21 kr per portion
Mumsigt godis som passar perfekt att göra till jul, en enkel form av peanut butter cups! Receptet ger ca 25 praliner.

70 gJordnötssmör
3 mskKokosolja
100 gMörk chokladkaka
25 stKnäckformar
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Placera ut små knäckformar i en form.

2

Smält hälften av chokladen med 1 tsk kokosolja i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten i en kastrull). Fördela den smälta chokladen i formarna med en sked eller med hjälp av en doseringstratt.

3

Ställ in i frysen i 15 min. Diska inte ur skålen den ska användas igen.

4

Smält jordnötssmöret och 2 msk kokosolja i en ny bunke i vattenbadet. Fördela lite jordnötssmör över chokladen i formarna. Ställ in i frysen igen i 15 min.

5

Smält resten av chokladen med 1 tsk kokosolja i chokladbunken i vattenbadet. Fördela den smälta chokladen över jordnötssmöret i formarna och ställ in i frysen i 2 min. Strö sedan över lite flingsalt på varje pralin. Ställ in i frysen i 15 min.

6

Förvara pralinerna i en burk med lock i kylen eller i frysen.

Bild:

Nurlan Emir