Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Sirap Ljus | |
400 g | Müsli, (9 dl) | |
100 g | Hasselnötter | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Kakao | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
200 g | Jordnötter Rostade | |
0,5 dl | Solroskärnor | |
3 dl | Havregryn |
Rör i vispgrädden, sirapen, strösockret och kakao i en stor och bred kastrull.
Koka upp och rör om tills knäckblandningen har blivit ca 126-127°.
Blanda ihop allt för torrblandningen i en separat skål. Grovhacka eventuellt jordnötterna och hasselnötterna beroende på hur du vill ha dem (själv hackade jag hasselnötterna lätt men behöll jordnötterna hela).
Häll i torrblandningen i knäcksmeten och rör om ordentligt så att smeten kommer runt allt.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper på och häll på smeten på pappret. Lägg ett bakplåtspapper och försök platta till så att det blir jämntjockt överallt. Kan vara enklast att använda en brödkavel.
Låt stå och svalna ett litet tag. Skär sen upp i bitar. Paketera sen in alla bitar i plastfolie så de är lätta att ta med sig.
Bild:
Nurlan Emir