Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingrullader med fetaost
Mari Bergman

Kycklingrullader med fetaost

30 minEnkelt
308,30 kr
4 portioner57,44 kr per portion
Receptet på dessa kycklingrullader är ett fantastiskt gott recept som passar perfekt när inspirationen tryter. Rulladerna är fyllda med en röra gjord på fetaost och soltorkad tomatkräm som gör kycklingen sådär underbart krämig och god. Till kycklingen serveras ris och nykokt broccoli. Tips, kräm på soltorkade tomater är en perfekt vardagsräddare för att sätta piff och smak på enkla rätter.

Tillbehör
2 dlRis
1 stBroccoli
Kycklingrullader
0,5 klyftaVitlök Vanlig
140 gCreme Soltorkade Tomater
630 gKyckling Minutfilé
150 gFetaost
0,5 dlVatten
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBasilika - färsk
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 stTandpetare
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

3

Kycklingrullader: Salt och peppra kycklingfiléerna.

4

Skölj och finhacka basilika samt skala och riv vitlök. Rör ihop creme fraiche med basilika, vitlök, smulad fetaost, soltorkad tomatkräm, salt och peppar.

5

Portionera ut hälften av fetaoströran jämt fördelat på filéerna. Spara hälften av röran till senare. Rulla ihop kycklingfiléerna och lägg i en ugnsfast form. Sätt en tandpetare i rulladerna.

6

Häll i ½ dl vatten i den resterande fetaoströran och rör om. Sprid ut röran över kycklingen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.

7

Tillbehör: Dela broccolin i små buketter. Koka i saltat vatten i någon minut.

Servera kycklingrulladerna med ris och nykokt broccoli.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 699 kcal. 48 g protein, 32 g fett, 52 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell