Gå vidare till huvudinnehåll
Krispiga grönkålschips
Mari Bergman

Krispiga grönkålschips

45 minEnkelt
50,00 kr
1 portion 37,50 kr per portion
Njut som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör på julbordet med annan julmat, glöggminglet eller till adventsfikat.

1 krmSvartpeppar
3 mskRapsolja
300 gGrönkål
1 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 160 grader.

2

Skär bort stammen på grönkålen och skär bladen i stora bitar. Skölj bladen, lägg dem på en handduk och torka bort vattnet ordentligt. Lägg grönkålsbladen i en bunke och tillsätt olja och en nypa salt och peppar. Massera grönkålen ordentligt.

3

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och strö ut grönkålen så att den ligger glest. Rosta i två omgångar ca 15 min.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (skål): Anna Wadle

Bild:

Sanna Livijn Wexell