Gå vidare till huvudinnehåll
Lime- och ingefärsglass med kokos
Mari Bergman

Lime- och ingefärsglass med kokos

10 minMedel
121,25 kr
8 portioner 12,23 kr per portion
En otroligt lättlagad glass på bara några få ingredienser som du dessutom inte behöver en glassmaskin för att göra! Här har vi smaksatt glassen med färskpressad ingefära, lime och kokos. Passar perfekt till en god gino.

2 stLime
5 dlVispgrädde
150 gFärsk ingefära
1 mskRiven kokos
397 gKondenserad mjölk
1 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Vispa grädde fluffigt.

2

Skala ingefäran och pressa i en juicemaskin så att du får 3/4 dl ingefärssaft.

3

Blanda kondenserad mjölk i en bunke med ingefärssaft, limeskal, limesaft och salt. Vänd ner den vispade grädden och rör till en jämn smet.

4

Häll smeten i en brödform eller i en muffinsplåt och strö över kokosflingor. Ställ in i frysen i 6 tim.

Bild:

Nurlan Emir