Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt Fint | |
1,2 dl | Vetemjöl | |
12 g | Smör | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
0,5 dl | Mellanmjölk | |
0,5 dl | Berikad majsvälling |
Sätt ugnen på 220°C.
Blanda vetemjöl, Berikning Majsvälling, bakpulver, salt och eventuellt smaksättning i en bunke.
Finfördela smör i mjölblandningen. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg,men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.
Dela upp degen i 4 st bullar. Lägg sconsen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Tips! Servera scones rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad eller sylt och vispad grädde. Näringsberikade scones som ger tillskott på energi och protein. Lika gott som det är nyttigt!
Servera scones rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad eller sylt och vispad grädde. Näringsberikade scones som ger tillskott på energi och protein. Lika gott som det är nyttigt!
Bild:
Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Mellanmjölk Lite Längre Hållbarhet 1.5% 1L Garant