Gå vidare till huvudinnehåll
Frankensteinkakor
Mari Bergman

Frankensteinkakor

30 minMedel
167,70 kr
15 portioner 7,30 kr per portion
Läskigaste kakorna till halloween gör du på fem ingredienser. Du kan använda både rispuffar och rice krispies i detta recept.

75 gSmör
150 gMarshmallows
0,5 mskHushållsfärg Grön, ca
100 gRispuffar
200 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt marshmallows och rör om tills det smält. Tillsätt grön karamellfärg lite i taget tills du får en önskad grön färg.

2

Tillsätt rispuffarna och blanda om ordentligt.

3

Klä en rektangulär form ca 20x30 cm i diameter med plastfolie. Häll ner smeten och bred ut ett jämnt lager med en spatel. Ställ kallt i kylen för att stelna.

4

Ta ut den stelnade kakan och skär ut jämna rektangulära bitar.

5

Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa ena änden av varje kaka i chokladen för att skapa hår. Lägg ut kakorna på ett bakplåtsklädd fat.

6

Använd en grillpinne och doppa i resterande choklad för att dekorera kakorna med ögon, mun och ärr.

7

Ställ in kakorna i kylen i ca 15 minuter för att stelna.

Bild:

Christoffer Skogsmo