Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
75 g | Smör | |
150 g | Marshmallows | |
0,5 msk | Hushållsfärg Grön, ca | |
100 g | Rispuffar | |
200 g | Mörk chokladkaka |
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt marshmallows och rör om tills det smält. Tillsätt grön karamellfärg lite i taget tills du får en önskad grön färg.
Tillsätt rispuffarna och blanda om ordentligt.
Klä en rektangulär form ca 20x30 cm i diameter med plastfolie. Häll ner smeten och bred ut ett jämnt lager med en spatel. Ställ kallt i kylen för att stelna.
Ta ut den stelnade kakan och skär ut jämna rektangulära bitar.
Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa ena änden av varje kaka i chokladen för att skapa hår. Lägg ut kakorna på ett bakplåtsklädd fat.
Använd en grillpinne och doppa i resterande choklad för att dekorera kakorna med ögon, mun och ärr.
Ställ in kakorna i kylen i ca 15 minuter för att stelna.
Bild:
Christoffer Skogsmo
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt