Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chokladmuffins | ||
75 g | Smör | |
0,5 tsk | Vaniljsocker | |
1 dl | Vatten | |
1,5 dl | Mjölk | |
1 st | Ägg | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Kakao | |
1 tsk | Bikarbonat | |
1 tsk | Bakpulver | |
2,5 dl | Strösocker | |
Frosting | ||
3 dl | Hallon Frysta | |
3 msk | Vatten | |
60 g | Smör | |
5 dl | Florsocker | |
200 g | Färskost | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Hushållsfärg Röd |
Muffins: Värm ugnen till 175 grader.
Fördela cupcakeformar i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
Vispa till en slät smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt muffinsen svalna helt innan du har på frosting.
Frosting: Sjud hallon och vatten i en kastrull i ca 5 min. Sila hallonsåsen genom en finmaskig sil och låt svalna.
Vispa smör och florsocker krämigt.
Vispa i färskost, grädde och hälften av hallonsåsen till en krämig frosting. (Resterande mängd hallonsås används till att doppa muffinsen i). Tillsätt ev. lite röd karamellfärg för extra färg.
Fyll en spritspåse med en liten, rund tyll. Spritsa frostningen som ett hjärnmönster. Ställ cupcakesen i kylen i ca 30 minuter.
Doppa toppen av varje cupcakes i hallonsåsen. Klart att servera.
Färdiga cupcakes håller sig några timmar i kylen och går att förbereda.
Bild:
Christoffer Skogsmo
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hallon Frysta 750g Magnihill
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia