Gå vidare till huvudinnehåll
Löskokt ägg

Löskokt ägg

10 minEnkelt
43,95 kr
1 portion4,40 kr per portion
Här kommer jag att berätta hur du kokar ägg på bästa sätt. Det låter kanske banalt, men jag lovar: Det ÄR en hel vetenskap. Eller inte. Det är ju faktiskt bara ett ägg. Alla gör olika. Så här gör jag. Koka alltid upp vattnet innan du lägger ned ägget. Det blir lättare att hålla koll på tiden då.

0,5 lVatten
1 stÄgg
Instruktioner
1

Koka upp vatten i en liten kastrull.

2

Lägg ägget på en matsked och sänk försiktigt ned det i det kokande vattnet.

3

Koka i exakt 6 minuter och 30 sekunder.

4

Spola ägget i kallt vatten i ungefär 1 minut.

5

Skala ägget och dela det på längden (det blir snyggare då). Kanske lite gräslök eller sesamfrön ovanpå?

Receptet kommer från boken ”Ett stekt ägg är också middag”. Boken är skriven av Siri Barje och ges ut av Bonnier Fakta.

Bild:

Johanna Åkerberg Kassel