Gå vidare till huvudinnehåll
Grundrecept på färsk pasta

Grundrecept på färsk pasta

1 tEnkelt
54,90 kr
2 portioner8,48 kr per portion
Att göra pasta själv är lättare än man tror och fantastiskt gott. Gör en stor sats, frys in och ta fram vid önskat tillfälle. Pastadegen går även att spara ett par dagar i kylen.

2 dlVetemjöl Durum
1 tskSalt Fint
3 stÄgg
Instruktioner
1

2 portioner: Dela två av äggen och blanda äggulorna med mjöl, salt, och sista ägget i en bunke. Knåda ca 5 - 10 minuter eller kör i matberedare till en slät och elastisk deg. Fukta händerna mot slutet med kallt vatten och knåda om degen känns torr, eller tillsätt mjöl om den känns kletig.

Slå in degen i plastfolie och lägg i kyl ca 30 minuter.

Dela degen i tre delar. Slå in två av delarna i plastfolie och börja bearbeta den tredje i en pastamaskin. Jobba dig igenom alla tjocklekar tills du har kommit till den minsta.

Låt torka lätt på en plåt medans du bearbetar de andra degarna.

Välj önskad pastasort på maskinen och strimla de bearbetade pastaplattorna.

Vid tillagning, koka i saltat vatten i 2-3 minuter (beroende på tjocklek).

Ingen maskin hemma? Du kan också kavla ut degen och skära med kniv, men den måste vara riktigt tunn.

Smak

Testa att smaksätta pastadegen. Tänk på att krama ut så mycket vätska som möjligt eller justera mjölmängden. Grön pasta: Förvälld och mixad spenat. Röd pasta: Rödbetspuré från kokta och mixade rödbetor. Gul pasta: Saffran. Orange pasta: Tomat.

Styling & foto: Sanna Livijn Wexell

Bild:

Sanna Livijn Wexell