Gå vidare till huvudinnehåll
Gratinerade ostron med pecorino
Toya Erving

Gratinerade ostron med pecorino

15 minEnkelt
316,85 kr
4 portioner46,85 kr per portion
Gratinerade ostron smakar underbart gott är trevligt att servera innan huvudrätten eller som ett tilltugg innan middagen.

100 gRiven Pecorinoost
0,5 krmChilipulver
50 gMat & Bak Smör Osaltat
1 klyftaVitlök Vanlig
8 stOstron
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Öppna ostronen, låt spadet ligga kvar. Peta bort eventuella skalrester från kanterna.

2

Blanda ihop smöret med en pressad vitlöksklyfta.

3

Klicka på en teskedsstor smörklick på varje ostron.

4

Strö över pecorinoost.

5

Lägg ostronen i varm grillpanna på spisen och öka på värmen ordentligt. På sommaren läggs de med fördel på en glödhet utegrill.

6

När ostronvätskan har börjat bubbla är de klara för en omgång med brännaren. Osten ska bubbla.

7

Strö över med chilipulver och hackad persilja. Ät och njut!

Bild:

Andreas Engvall