Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Linsgryta | ||
2 msk | Tomatpuré | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
2 tsk | Garam Masala | |
300 g | Potatis Fast | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Färsk ingefära | |
200 g | Röda Linser Torkade | |
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt Fint | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar | |
4 dl | Vatten | |
Stekpannebröd | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
50 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Topping | ||
1 st | Lime | |
1 st | Zucchini | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
100 g | Fetaost | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Rapsolja | |
3 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Paprikakrydda |
Värm ugnen till 175 grader. Lägg fetaosten i frysen.
Linsgryta: Skala lök, vitlök, ingefära och potatis. Grovhacka löken, riv vitlök och ingefära och skär potatisen i kvartar. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök och grönsaker med garam masala och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 1-2 min. Rör om hela tiden.
Tillsätt vitvinsvinäger, krossade tomater, buljong, vatten och linser. Låt grytan puttra under lock i ca 30 min. Rör om då och då och smaka av med salt och peppar innan servering.
Topping: Skär zucchinin i bitar. Sila av spadet från kikärtorna och spola kikärtorna i kallt vatten. Blanda zucchini och kikärtor med olja, chiliflakes, paprikapulver och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och rosta i ca 20 min.
Stekpannebröd: Blanda kakmjöl, salt och yoghurt i en bunke. Knåda degen i ca 5 min.
Dela degen i 4 delar och kavla ut varje bröd tunt.
Stek bröden i en torr stekpanna i ca 3 min/sida tills de blir lätt gyllene.
Pensla bröden med smält smör eller olivolja.
Servering: Lägg upp grytan i djupa tallrikar, toppa med rostad zucchini- och kikärtor. Riv fryst fetaost över och toppa med finhackad persilja. Servera med limeklyftor och nystekt bröd.
Bild:
Fabian Björnstjerna
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria