Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kakor | ||
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 krm | Salt | |
0,5 dl | Florsocker | |
125 g | Smör | |
1 dl | Potatismjöl | |
1 msk | Vaniljsocker | |
Chokladtryffel | ||
75 g | Mörk chokladkaka | |
3 msk | Vispgrädde | |
1,5 msk | Mjölk |
Kakor: Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Vispa ihop tills smeten blir vitt och fluffigt.
Tillsätt potatismjöl, vetemjöl och salt och vispa ihop ytterligare till en deg.
Häll degen i en spritspåse med en krusig tyll.
Spritsa ut lagom stora kakor med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut och blir lite större när de gräddas.
Grädda mitt i ugnen i ca 10–12 min eller tills kakorna har fått lite färg.
Chokladtryffel: Grovhacka chokladen och lägg den i en plastbunke.
Koka upp grädden och mjölken.
Häll gräddmjölken över chokladen och rör snabbt ihop till en slät massa tills all choklad har smält.
Häll upp chokladtryffeln i en spritspåse och låt svalna ca 30-40 min i kylen.
Para ihop kakorna två och två med ett par som har samma storlek och form.
Spritsa chokladtryffel på den ena delen av kakan. Lägg ihop den med den andra delen av kakan. Lägg på fat och servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt