Gå vidare till huvudinnehåll
Grekiska färsbiffar med fetaost i tomatsås
Mari Bergman

Grekiska färsbiffar med fetaost i tomatsås

30 minMedel
195,70 kr
4 portioner 39,14 kr per portion
Smakrika och lättlagade nötfärsbiffar fyllda med fetaost och basilika. Servera gärna med pasta. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
400 gPastasås Basilika
1 stBasilika - färsk
150 gFetaost
500 gBlandfärs
1 stÄgg
Från ditt skafferi
1 tskSalt
1 tskTimjan - torkad
1 mskOlivolja
400 gFusilli
2 krmSvartpeppar
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Lägg färsen i en bunke.

2

Smula hälften av fetaosten och finhacka hälften av basilikan. Tillsätt ägg, smulad fetaost, finhackad basilika, riven vitlök, torkad timjan, salt och svartpeppar till färsen. Blanda om och forma biffar.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

4

Tillsätt tomatsåsen och en skvätt vatten i pannan och låt biffarna sjuda på låg värme i såsen i ca 5-7 min.

5

Strö resten av fetaosten över biffarna i pannan och toppa med basilika.

6

Servera med nykokt pasta.

Bild:

Nurlan Emir