Gå vidare till huvudinnehåll
Halloumi i jordnötssås
Mari Bergman

Halloumi i jordnötssås

20 minEnkelt
204,65 kr
4 portioner 34,57 kr per portion
Lättlagad middag med stekt halloumi och snabb jordnötssås. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 mskJapansk soja
1 mskRapsolja
2 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
Köp hem
100 gJordnötter Rostade
400 mlKokosmjölk
2 mskRöd Currypasta
340 gJasminris, (4 dl)
400 gHalloumi
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Tärna halloumin och skala och riv vitlök. Finhacka eller mixa jordnötterna i en matberedare till ett grovt smul.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin krispig. Lyft sedan ur halloumibitarna och lägg dem på en tallrik.

4

Tillsätt ytterligare lite olja i pannan och fräs vitlök och currypasta i 2 min under omrörning.

5

Tillsätt jordnötterna, kokosmjölk och soja och låt det puttra ihop i 10 min. Smaka av med salt.

6

Tillsätt den stekta halloumin i såsen.

7

Servera meddetsamma med nykokt jasminris och toppa gärna med färsk koriander för extra smak.

Bild:

Nurlan Emir