Parmesanrostad brysselkål
Mari Bergman

Parmesanrostad brysselkål

30 minEnkelt
150,80 kr
4 portioner13,78 kr per portion
Krispigt rostad brysselkål med parmesan är perfekt att servera som ett snacks eller tillbehör till en varmrätt.

Från ditt skafferi
1 tskFlingsalt
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
Köp hem
1 dlMajonnäs Smaksatt
1 stCitron - Eko
100 gParmesanost
1 tskItaliensk Salladskrydda
700 gBrysselkål
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Dela brysselkålen på mitten och skala och riv vitlök. Blanda samman i en bunke och tillsätt salladskrydda, flingsalt, peppar och olja.

3

Finriv parmesanosten och tillsätt till brysselkålen.

4

Fördela brysselkålen på ugnsplåten och rosta i ugnen i ca 15 min.

5

Lägg upp brysselkålen på ett fat och tillsätt rivet citronskal och några droppar citronsaft. Servera tillsammans med valfri smaksatt majonnäs.

Bild:

Roland Persson