Gå vidare till huvudinnehåll
Frysta jordnöts- och chokladbananer med kokos
Kokbok

Frysta jordnöts- och chokladbananer med kokos

5 minEnkelt
161,30 kr
4 portioner 14,78 kr per portion
Barnsligt lekfull pinne som ingen jordnötsälskare kan motstå. Bananer, jordnötssmör, choklad och kokos är allt du behöver. Återigen är det bevisat att det enklaste ofta är det mest geniala. Recept av Eleonora von Essen från boken "Smarta snacks".

4 stBanan
0,5 dlRiven kokos
100 gMörk chokladkaka
1 dlJordnötssmör
0,5 dlJordnötter Rostade/Saltade
Instruktioner
1

Skär bananerna i centimetertjocka skivor. Bred jordnötssmör på varje skiva och trä upp dem på en glasspinne (den översta skivan kan du lämna utan). Frys i en timme.

2

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Hacka jordnötterna. Doppa de frysta bananpinnarna i chokladen, använd en tesked för att hjälpa till lite.

3

Strö snabbt kokos och jordnötter över innan chokladen stelnar. Frys en stund till så att chokladen stelnar helt.

4

Ta gärna fram pinnarna 5 minuter före servering, så att bananskivorna hinner mjukna en liten aning.

Bild:

Björn Tesch