Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Banan | |
0,5 dl | Riven kokos | |
100 g | Mörk chokladkaka | |
1 dl | Jordnötssmör | |
0,5 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Skär bananerna i centimetertjocka skivor. Bred jordnötssmör på varje skiva och trä upp dem på en glasspinne (den översta skivan kan du lämna utan). Frys i en timme.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Hacka jordnötterna. Doppa de frysta bananpinnarna i chokladen, använd en tesked för att hjälpa till lite.
Strö snabbt kokos och jordnötter över innan chokladen stelnar. Frys en stund till så att chokladen stelnar helt.
Ta gärna fram pinnarna 5 minuter före servering, så att bananskivorna hinner mjukna en liten aning.
Bild:
Björn Tesch
1 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt