Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Deg | ||
25 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
4,5 dl | Glutenfri mix | |
50 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
100 g | Kvarg Naturell | |
1 msk | Fiberhusk | |
2,5 dl | Standardmjölk | |
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 tsk | Hjorthornssalt | |
2 tsk | Kardemummakärnor | |
Fyllning | ||
4 dl | Vispgrädde | |
150 g | Mandelmassa | |
1 msk | Florsocker |
16 små semlor: Blanda mjölk och fiberhusk i degblandaren och låt stå i 10 minuter.
Smula sedan ner jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna men var försiktig med mjölet för hela mängden kanske inte behövs. Den här degen ska inte vara fast som glutenbulldeg, utan lös, och ska inte knådas. Blanda i lite av mjölet i taget och bearbeta degen kraftigt i degblandaren.
Spritsa eller klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Du kan också forma semlor med ordentligt mjölade händer. Låt jäsa i 1 timme under duk och sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i 8-10 minuter, tills semlorna är genomgräddade och fått fin färg. Låt svalna under duk.
Skär eller klipp av ett lock på varje semla och gröp ut lite av innehållet. Blanda inkråmet med mandelmassa och 1 dl ovispad grädde och klicka i bullarna.
Vispa resten av grädden och spritsa ut på bullarna. Lägg på locket och pudra över florsocker.
Bullarna kan frysas in både utan och med mandelmassefyllning, men inte med den vispade grädden. Tina i rumstemperatur!
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant