Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till pensling | ||
1 st | Ägg | |
Deg | ||
1 l | Dinkelmjöl | |
1 tsk | Hjorthornssalt | |
3 dl | Standardmjölk | |
1 st | Ägg | |
100 g | Smör | |
1 tsk | Kardemumma | |
0,5 dl | Strösocker | |
50 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
Till servering | ||
2 msk | Florsocker | |
4 dl | Vispgrädde | |
Mandelmassa | ||
1 dl | Standardmjölk | |
1 st | Bittermandel | |
1 dl | Strösocker | |
125 g | Sötmandel Naturell |
Ta fram alla ingredienser. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjöken. Rör om och låt det bli 37 grader. Häll lite av denna vätska över jästen så att den löser upp sig. Häll sedan i resten och rör om.
Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg. Rör i mjöl och hjorthornssalt. Arbeta degen med en hushållsassistent tills degen är blank och smidig. Ställ bunken på en dragfri plats med rumstemperatur, lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och knåda bort alla luftbubblor. Dela i 24 delar och rulla runda släta bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och jäs ca 30 minuter. Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. Grädda i 5-6 minuter. Låt svalna under bakhanduk. Skär av ett lock och gröp ur bullarna lite.
Mandelmassa: Mixa mandel och socker. Skär av locken och gröp ur en del av inkråmet med en sked och lägg i mixern. Finriv bittermandel och tillsätt denna. Värm mjölken och tillsätt sedan denna och mixa till en slät massa. Lägg lite mandelmassa i bullarna. Vispa grädden. Lägg på en gräddklick och locket. Pudra över florsocker.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant