Gå vidare till huvudinnehåll
Poires Belle-Helene

Poires Belle-Helene

30 minEnkelt
75,47 kr
10 portioner 4,04 kr per portion
En riktig klassiker på franska menyer. Du kan förbereda päronen ett par dagar i förväg och förvara dem i kylen, men låt dem bli rumstempererade före serveringen. Servera gärna någon knaprig småkaka eller mandelflarn till päronen.

Pocherade päron
4 stPäron
4 mskStrösocker
2 dlVatten
Chokladsås
25 gSmör
125 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Pocherade päron: Skala päronen med en potatisskalare, men låt kvisten sitta kvar som dekor.

Skär av lite av botten så att päronen kan stå i kastrullen.

Blanda socker och vatten i en kastrull med ganska höga kanter. Sätt ner päronen i lagen. De kommer inte att täckas av den, men blir ändå ångkokta.

Låt koka upp och sedan sjuda sakta 20 minuter under lock.

Ta upp päronen försiktigt och låt dem svalna. Förvara i rumstemperatur om de ska ätas samma dag, eller ställ dem i kylen. Spara lagen.

Chokladsås: Strax före serveringen kokar du upp 0,5 dl päronlag på nytt och låter den sjuda tills den reducerats till cirka hälften.

Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och smöret. Rör tills du fått en jämn sås.

Servera päronen i skålar, bägare eller glas tillsammans med ett par kulor vaniljglass och den varma chokladsåsen.