Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pocherade päron | ||
4 st | Päron | |
4 msk | Strösocker | |
2 dl | Vatten | |
Chokladsås | ||
25 g | Smör | |
125 g | Mörk chokladkaka |
Pocherade päron: Skala päronen med en potatisskalare, men låt kvisten sitta kvar som dekor.
Skär av lite av botten så att päronen kan stå i kastrullen.
Blanda socker och vatten i en kastrull med ganska höga kanter. Sätt ner päronen i lagen. De kommer inte att täckas av den, men blir ändå ångkokta.
Låt koka upp och sedan sjuda sakta 20 minuter under lock.
Ta upp päronen försiktigt och låt dem svalna. Förvara i rumstemperatur om de ska ätas samma dag, eller ställ dem i kylen. Spara lagen.
Chokladsås: Strax före serveringen kokar du upp 0,5 dl päronlag på nytt och låter den sjuda tills den reducerats till cirka hälften.
Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och smöret. Rör tills du fått en jämn sås.
Servera päronen i skålar, bägare eller glas tillsammans med ett par kulor vaniljglass och den varma chokladsåsen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla