Gå vidare till huvudinnehåll
Oxfilé på italienskt vis med peccorinotomat och stekt halloumi
Hemmakock

Oxfilé på italienskt vis med peccorinotomat och stekt halloumi

40 minEnkelt
541,80 kr
2 portioner 178,07 kr per portion
Oxfilé på italienskt vis med peccorinotomat och stekt halloumi

Oxfilé
500 gOxfilé
Halloumi
200 gHalloumi
Peccorinotomat med örter och vitlök
1 mskVitlökspulver
100 gRiven Ost
1 tskOlivolja, Extra Virgin
1 tskTimjan - torkad
4 stBifftomat
1 tskTorkad oregano
100 gRiven Pecorinoost
Instruktioner
1

Börja med att skära av ett "lock" av bifftomaterna. Gröp därefter ur tomaterna på dess innehåll och lägg i en bunke. Sila av merparten av vätskan och blanda i riven peccorinoost, vitlökspulver, oregano, svartpeppar, timjan och lite olivolja. Fyll därefter tomaterna med blandningen och strö over riven ost. Gratinera tomaterna i varmluftsugn 175 grader ca: 15-20 minuter till osten fått fin färg. Under tiden, skär bort senor och ev. fett från oxfilen och skär hela oxfilebiten i 4 st stora bitar. Skiva halloumin i skivor om ca: 1/2 cm tjocklek. En klick smör och lite olivolja samt lite torkad peperoncino alt. peperoncinoolja istället för olivolja i en stekpanna på hög värme. Stek de stora bitarna oxfile hastigt men så att alla sidor får stekyta. Lite olivolja i en annan stekpanna på medelvärme där du steker halloumin tills den fått lite färg.

Servera