Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Aubergine | |
500 g | Lasagneplattor, (10 st) | |
500 g | Cottage cheese Naturell | |
100 g | Riven Ost, (2 dl) | |
780 g | Hasselnötter, (12 dl) | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 st | Persilja - färsk | |
bechamelsås | ||
2 msk | Smör | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
4 msk | Vetemjöl | |
7 dl | Standardmjölk |
Sätt ugnen på 225 grader eller det som anges på lasagnepaketen.
Rosta hasselnötskärnorna i en torr, het stekpanna. Häll dem i en bunke tillsammans med keso och persilja och mixa till en slät kräm med stavmixer.
Hacka aubergine och champinjoner fint. Stek mjuka i smör och vitlök tills mycket av vätskan avdunstat. Salta och peppra.
Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp. Tillsätt buljong eller fond. Låt koka under fortsatt vispning i 3 minuter tills såsen tjocknar.
Varva bechamelsås, lasagneplattor, hasselnötskräm och svamp- och aubergineröra i en ugnsfast form: börja med bechamelsås i botten och avsluta med hasselnötskräm och bechamelsås. Det är alltså viktigt att se till att det finns sås och kräm kvar att klicka ut överst på lasagnen.
Strö den rivna osten över lasagnen och pynta med några extra hackade hasselnötter. Gratinera i ugnen enligt anvisning på lasagneplattsförpackningen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla