Gå vidare till huvudinnehåll
Lasagna med hasselnötskräm och champinjoner
Hemmakock

Lasagna med hasselnötskräm och champinjoner

1 tEnkelt
353,40 kr
4 portioner 82,09 kr per portion
Lasagna med hasselnötskräm och champinjoner

2 stAubergine
500 gLasagneplattor, (10 st)
500 gCottage cheese Naturell
100 gRiven Ost, (2 dl)
780 gHasselnötter, (12 dl)
250 gFärska champinjoner
1 stPersilja - färsk
bechamelsås
2 mskSmör
1 stGrönsaksbuljong
4 mskVetemjöl
7 dlStandardmjölk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader eller det som anges på lasagnepaketen.

2

Rosta hasselnötskärnorna i en torr, het stekpanna. Häll dem i en bunke tillsammans med keso och persilja och mixa till en slät kräm med stavmixer.

3

Hacka aubergine och champinjoner fint. Stek mjuka i smör och vitlök tills mycket av vätskan avdunstat. Salta och peppra.

4

Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp. Tillsätt buljong eller fond. Låt koka under fortsatt vispning i 3 minuter tills såsen tjocknar.

5

Varva bechamelsås, lasagneplattor, hasselnötskräm och svamp- och aubergineröra i en ugnsfast form: börja med bechamelsås i botten och avsluta med hasselnötskräm och bechamelsås. Det är alltså viktigt att se till att det finns sås och kräm kvar att klicka ut överst på lasagnen.

6

Strö den rivna osten över lasagnen och pynta med några extra hackade hasselnötter. Gratinera i ugnen enligt anvisning på lasagneplattsförpackningen.