Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt ris med krispig currytofu

Stekt ris med krispig currytofu

30 minEnkelt
188,65 kr
4 portioner 20,14 kr per portion
Stekt ris med krispig currytofu

2 stÄgg
2 tskCurry
2 klyftaVitlök
300 gTofu
2 stMorötter
50 gSockerärta
1 dlVetemjöl
3 mskJapansk soja
2 tskStrösocker
1 stGul lök
200 gVitkål
3 dlBasmatiris
2 dlStröbröd
5 stSalladslök
Instruktioner
1

Strimla kålen. Hacka lök och vitlök. Skär sockerärtorna på snedden och hacka morötterna grovt. Woka allt några minuter i olja. Plattan ska vara riktigt het så grönsakerna inte blir kokta.

2

Tillsätt riset, lite i taget och woka så allt blandar sig. Tillsätt sojasås och socker mot slutet.

3

Blanda ägg, curry och salt i en tallrik. Häll mjöl och ströbröd i två andra. Skär tofun i centimetertjock skivor och vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek frasiga och gyllene i generöst med olja i en stekpanna.

4

Klipp vårlök över riset. Servera med hackade jordnötter och sojasås.