Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lingondressing | ||
1,5 dl | Lingon | |
5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Flingsalt | |
Ljummen sallad med fläskfilé | ||
3 st | Salladslök | |
150 g | Salladsmix | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
2 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
250 g | Körsbärstomater |
Fint stekt fläskfilé i lövtunna skivor med min lingondressing är både vackert och delikat. En rätt som även passar bra på buffébordet. För den väldigt hungriga familjen kan den lätt kompletteras med cous-cous, ris, pasta eller potatis.
Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra fläskfilén runtom. Bryn den i pannan på alla sidor, ca 7-8 minuter, låt eftersteka på svag värme eller i ugn i ytterligare 5 minuter. Lägg åt sidan att vila. Koka sockerärtorna i 1 minut, häll av och spola i kallt vatten. Arrangera sallad, körsbärstomater i halvor, salladslök i sneda strimlor och sockerärtor på ett vackert fat.
Hetta upp olivolja och balsamvinäger till dressingen, den får absolut inte koka! Tillsätt lingonen och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Skär upp fläskfilén i tunna, tunna skivor och lägg skivorna över salladen. Häll över lingondressingen och servera.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1