Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
6 dl | Vispgrädde | |
1 kg | Jordärtskocka | |
2 st | Rosmarin - färsk | |
4 klyfta | Vitlök | |
2 st | Gul lök | |
1 tsk | Salt | |
1 kg | Mandelpotatis | |
1 msk | Citronjuice - råpressad |
Gratäng: Skala och skiva jordärtskockor, potatis, lök och vitlök. Lägg i en kastrull och tillsätt rosmarin och grädde. Låt sjuda ca 20 min utan lock tills potatisen mjuknat. Smaka av med salt och citronsaft. Häll över i ugnssäkra portionsformar eller en stor form. Höj ugnsvärmen till 225°. Grädda gratängen mitt i ugnen 20–25 min tills den fått fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt