Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Smör | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Rättika | |
1 tsk | Svartpeppar | |
300 g | Blomkål | |
2 msk | Creme Fraiche Naturell |
När rättikan (20cm stor) är skalad och tärnad (i 2cm stora tärningar) så salta den och låt ligga i ca 10 minuter en del av vattnet dras ur. Lägg sen ner blomkål, rättika och vitlöken som ska vara skalad i vatten som är lite saltat och låt koka i 20 minuter eller tills rättikan är mjuk. Häll av vattnet och låt allt ånga av i några minuter. Mixa sen till en slät puré, blanda i créme fraichen och smör, smaka av med salt och peppar.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria