Gå vidare till huvudinnehåll
Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak

Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak

20 minEnkelt
426,30 kr
4 portioner 82,11 kr per portion
Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak

400 gKyckling Grillad
4 stCitrongräs Färsk
2 stSalladslök
3 mskSesamolja
8 dlKokosmjölk
2 mskOstronsås
1,5 stGul lök
4 mskRöd Currypasta
0,5 krmSalt
4 dlVatten
Instruktioner
1

Skala och grovhacka lök. Finhacka nedre delen av citrongräset.

Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs löken mjuk och glansig i cirka 2 minuter utan att bränna den.

Tillsätt vatten, kokosmjölk, currypasta och citrongräs. Låt småkoka i cirka 10 minuter.

Rensa grillad kyckling från ben och skinn. Skär i mindre bitar. Hacka salladslök. Fördela kött och lök i portionsskålar.

Smaka av soppan med ostronsås och salt. Häll upp soppan i skålarna. Toppa med att ringla över sesamolja. Citrongrässkaften kan användas till garnering.

Kockens kommentar: Currypasta varieras i smak och styrka beroende på vilket märke som används. Smaka därför av soppan för att se om extra currypasta behöver tillsättas.

Bild:

Martin Hanner, Spisa.nu