Thailändsk fläskfiléwok med äggnudlar
Mari Bergman

Thailändsk fläskfiléwok med äggnudlar

30 minEnkelt
260,65 kr
4 portioner30,54 kr per portion
Värmande rätt med asiatiska smaker.

Wok
1 mskFärsk ingefära
3 klyftaVitlök Färsk
1 stRöd Paprika
500 gFläskfile Färsk
1 mskRapsolja
0,5 stPurjolök
350 gBlomkål Färsk
Tillbehör
250 gÄggnudlar
0,5 stKoriander - färsk
Marinad
2 mskJapansk soja
2 mskStrösocker
1 stLime
2 mskFisksås - Asiatisk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten till nudlarna och koka sedan enligt anvisning på paketet precis innan servering.

2

Marinad: Blanda limejuice fisksås, soja och socker i en skål.

3

Wok: Skär bort fett och senor från fläskfilén. Skiva köttet i tunna skivor. Lägg skivorna i marinaden och ställ den åt sidan. Skölj grönsakerna och skala vitlök och ingefära. Dela blomkålen i mindre buketter och strimla purjolöken, riv vitlöken och ingefäran, hacka paprikan i lagom stora bitar.

4

Hetta upp oljan i en panna tillsätt vitlök och ingefära och fräs ca 30 sek. Tillsätt grönsakerna i den heta pannan och woka i 1- 2 min, lägg dem åt sidan och håll dem varma.

5

Woka fläskfilén till den är klar, Lägg tillbaka grönsakerna och slå på marianden, tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt. Toppa med färsk grovhackad koriander.

Näringsvärde: Kcal: 487 Fett: 10 g Protein: 38 g Kolhydrater: 55 g

Bild:

Linnea Swärd