Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Spenat Blad | |
200 g | Lax Kallrökt | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
320 g | Fusilli | |
3 msk | Olivolja | |
2 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Basilika - färsk |
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skär laxen i strimlor och skölj spenaten.
Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lax och spenat. Låt fräsa på svag värme i 2 min.
Koka pastan.
Tillsätt creme fraiche och kokvatten från pastan till pannan. Låt såsen puttra tills vattnet har reducerats och såsen har fått en mer krämig konsistens.
Skölj och finhacka basilikan.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med laxsåsen. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat eller servera direkt på tallrikar.
Näringsvärde: 634 kcal. 24 g protein, 31 g fett, 64 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt