Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Garnering | ||
| 50 g | Valnötter | |
| 50 g | Plommon Torkade | |
| Fruktkaka | ||
| 250 g | Smör | |
| 4 st | Ägg | |
| 100 g | Aprikoser Torkade | |
| 1,5 dl | Strösocker | |
| 2 dl | Valnötter | |
| 0,5 tsk | Flingsalt | |
| 50 g | Plommon Torkade | |
| 0,5 tsk | Bakpulver | |
| 4,5 dl | Vetemjöl | |
| 1 tsk | Ingefära Malen | |
| 1 dl | Farinsocker | |
| Glasyr | ||
| 1 st | Ägg | |
| 2 msk | Vispgrädde | |
| 3 dl | Florsocker | |
Sätt ugnen på 150°C.
Mät upp mjölet i en bunke. Blanda ner bakpulvret.
Strimla aprikoser och katrinplommon.. Hacka valnötter i grova bitar. Blanda allt med mjölet.
Rör smör, socker, farinsocker, torkad ingefära och salt poröst. Tillsätt rom och ägg, ett i taget under omrörning. Blanda till sist ner frukt-mjölblandning och rör om till en tung och fruktig smet.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer cirka 2 liter. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme. Täck den med folie i slutet av gräddningen om den börjar bli för mörk.
Vält upp kakan på en skärbräda när den svalnat något. Svep in den i plastfolie. Låt den sedan stå till sig i två dagar så smakar den bäst.
Dags för glasyr! Blanda florsocker och grädde. Separera äggvitan från ägg-gulan. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i grädden. Rör glasyren slät. Bred över kakan och dekorera med nötter och torkad frukt.

275,00 kr /kg

99,90 kr /kg

4,20 kr /st

319,67 kr /kg

49,90 kr /kg

34,50 kr

137,90 kr /kg

22,95 kr /kg

158,53 kr /kg

77,78 kr /kg

16,48 kr /kg

869,35 kr /kg

35,00 kr /kg