Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen
Julia Thielen

Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen

10 minEnkelt
119,90 kr
4 portioner7,75 kr per portion
Havregrynsgröt är en god och mättande frukost som är bra för både människa och klimat. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,1 kg CO2e/kg per portion. Det här receptet klarar kraven i WWF:s One Planet Plate koncept - recept beräknade för en klimatbudget. Se fler One Planet Plate-recept här. För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierad havregryn, kakao, riven kokos och banan.

Kanelstekta äpplen
2 stÄpple Royal Gala
0,5 dlVatten
1 mskMargarin Mjölkfritt
1 mskKanel Malen
Havregrynsgröt
12 dlVatten
4 dlHavredryck Naturell
6 dlHavregryn
2 tskSalt Fint
4 mskRussin
Instruktioner
1

Tärna äpplena och lägg ned i en stekpanna. Strö över kanel och tillsätt vatten. Stek äppelbitarna i 3-4 minuter tills vattnet kokats in i äpplet.

2

Tillsätt då någon msk matfett och stek någon minut till.

3

Häll havregryn, salt och vatten i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Sänk värmen och rör lite då och då tills gröten sjudit ihop till önskad konsistens.

4

Häll upp gröten i skålar, toppa med äpplet, pudra över ytterligare lite mer kanel, russin och servera med mjölken.

För att klara kraven i One Planet Plate:

Välj ekologiskt certifierad havregryn och russin.

Bild:

Julia Thielen