Gå vidare till huvudinnehåll
Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen
Julia Thielen

Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen

10 minEnkelt
145,30 kr
4 portioner 14,68 kr per portion
Havregrynsgröt är en god och mättande frukost som är bra för både människa och klimat. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,1 kg CO2e/kg per portion.

Kanelstekta äpplen
2 stÄpple Royal Gala
0,5 dlVatten
1 mskMargarin Mjölkfritt
1 mskKanel Malen
Havregrynsgröt
12 dlVatten
4 dlHavredryck Naturell
6 dlHavregryn
2 tskSalt
4 mskRussin
Instruktioner
1

Tärna äpplena och lägg ned i en stekpanna. Strö över kanel och tillsätt vatten. Stek äppelbitarna i 3-4 minuter tills vattnet kokats in i äpplet.

2

Tillsätt då någon msk matfett och stek någon minut till.

3

Häll havregryn, salt och vatten i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Sänk värmen och rör lite då och då tills gröten sjudit ihop till önskad konsistens.

4

Häll upp gröten i skålar, toppa med äpplet, pudra över ytterligare lite mer kanel, russin och servera med mjölken.

Bild:

Julia Thielen