Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dekoration | ||
2 st | Passionsfrukt | |
Glass | ||
1 tsk | Vaniljsocker | |
3 dl | Standardmjölk | |
4 st | Passionsfrukt | |
1 dl | Strösocker | |
1 dl | Vispgrädde | |
4 st | Ägg |
Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Låt blandningen sjuda ett par minuter.
Rör ner vaniljsockret i den varma gräddmjölken. Låt blandningen svalna.
Separera äggulorna från vitorna.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och blanda med gräddmjölken.
Gröp ur innehållet i två passionsfrukter och rör ned.
Kör alltsammans i glassmaskin eller frys i bunke som du rör om ett par gånger under tiden den fryser.
Skär passionsfrukter i bitar. Dekorera glassen och servera.
Näringsvärde: Energi (kcal) 279,3, Protein (g) 6,3, Fett (g) 14,6, Kolhydrater (g) 27,9
Bild:
Linnea Swärd