Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri saffranskladdkaka
Mari Bergman

Glutenfri saffranskladdkaka

40 minEnkelt
236,70 kr
10 portioner16,26 kr per portion
Vit kladdkaka med julig smak av saffran. Bakad på mandelmjöl och rismjöl vilket gör kakan helt glutenfri. Servera på glöggfikat eller som efterrätt på julbordet.

4 stÄgg
100 gMandelmjöl, ca 1,5 dl
225 gSmör
300 gChokladkaka Vit
3 dlStrösocker
1 krmFlingsalt
1 gSaffran
1,5 dlRismjöl
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form eller klä en springform med bakplåtspapper.

2

Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.

3

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt saffranet och rör om tills det löst upp sig i smöret.

4

Blanda samman alla ingredienser, inklusive saffranssmöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.

5

Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande kladdig.

6

Ta ut kakan och låt den svalna ordentligt.

Bild:

Susanna Blåvarg