Gå vidare till huvudinnehåll
Ekologisk spaghetti bolognese
Mari Bergman

Ekologisk spaghetti bolognese

30 minEnkelt
833,70 kr
4 portioner 70,80 kr per portion
En riktigt härlig variant av den klassiska köttfärssåsen. Citron, färska cocktailtomater och oliver får sätta smak på den här friska och värmande bolognesen. Servera med spaghetti eller din favoritpasta.

Tillbehör
0,5 stPersilja färsk Eko
50 gParmesanost - Eko
400 gSpaghetti - Eko
Bolognese
1 stGul lök Eko
1 mskOlivolja - Eko
2 dlVatten
1 tskBasilika torkad Eko
2 krmChiliflakes Eko
250 gKörsbärstomater Eko
1 krmSvartpeppar malen Eko
1 stCitron - Eko
1 krmSalt
2 mskTomatpuré Eko
120 gOliver - Eko
2 tskBalsamvinäger Eko
2 klyftaVitlök Färsk Eko
11 gGrönsaksbuljong Eko
1 tskTimjan torkad Eko
500 gNötfärs - Eko
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Bolognese: Skala och finhacka lök och vitlök och halvera cocktailtomaterna.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färs och lök så att färsen blir genomstekt. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, vatten, buljong, oliver och tomater. Låt puttra ihop 5-10 min.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och finhacka persilja och riv osten.

6

Bolognese: Smaka av köttfärssåsen med skal från 1 citron, 1 msk citronsaft samt salt och peppar efter smak. Strö över persilja och servera med pasta och riven ost.

Näringsvärde: 605 kcal. 41 g protein, 22 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist