Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
4 msk | Sirap Agave | |
0,5 st | Lime | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Citrussallad | ||
2 st | Blodapelsin | |
30 g | Physalis | |
1 st | Apelsin | |
0,5 st | Lime | |
1 st | Småcitrus | |
1 st | Granatäpple |
Dela limen på hälften, använd ena delen till citrussalladen och andra till dressingen.
Lime- och ingefärsdressing:
Riv ingefäran fint.
Blanda riven ingefära med agavesirap och pressa i juicen från limen.
Citrussallad:
Skala eller skär bort skalet från apelsinerna, resten av limen och mandarinen. Skär sedan frukterna i tunna skivor eller bitar.
Dela granatäpplet och plocka ut kärnorna. Skär physalisen i mindre bitar.
Lägg ut frukten på assietter eller i skålar, toppa med granatäppelkärnor och ringla över agavedressingen.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Clementiner "Clemenules" Klass1