Citrussallad med agave- och ingefärsdressing
Kerstin Eriksson & Malin Andersson

Citrussallad med agave- och ingefärsdressing

20 minEnkelt
178,70 kr
4 portioner4,55 kr per portion
Sötsyrlig citrussallad som toppas med en fräsch dressing på agavesirap, färsk ingefära och lime. Servera gärna med en klick vaniljglass eller testa att toppa med finhackade pistagenötter.

Dressing
4 mskSirap Agave
0,5 stLime
1 mskFärsk ingefära
Citrussallad
2 stBlodapelsin
30 gPhysalis
1 stApelsin
0,5 stLime
1 stSmåcitrus
1 stGranatäpple
Instruktioner
1

Dela limen på hälften, använd ena delen till citrussalladen och andra till dressingen.

Lime- och ingefärsdressing:

1

Riv ingefäran fint.

2

Blanda riven ingefära med agavesirap och pressa i juicen från limen.

Citrussallad:

1

Skala eller skär bort skalet från apelsinerna, resten av limen och mandarinen. Skär sedan frukterna i tunna skivor eller bitar.

2

Dela granatäpplet och plocka ut kärnorna. Skär physalisen i mindre bitar.

3

Lägg ut frukten på assietter eller i skålar, toppa med granatäppelkärnor och ringla över agavedressingen.

Bild:

Kerstin Eriksson