Gå vidare till huvudinnehåll
Citrussallad med agave- och ingefärsdressing
Kerstin Eriksson & Malin Andersson

Citrussallad med agave- och ingefärsdressing

20 minEnkelt
233,55 kr
4 portioner 12,08 kr per portion
Sötsyrlig citrussallad som toppas med en fräsch dressing på agavesirap, färsk ingefära och lime. Servera gärna med en klick vaniljglass eller testa att toppa med finhackade pistagenötter.

Dressing
4 mskSirap Agave
0,5 stLime
1 mskFärsk ingefära
Citrussallad
2 stBlodapelsin
30 gPhysalis
1 stApelsin
0,5 stLime
1 stSmåcitrus
1 stGranatäpple
Instruktioner
1

Dela limen på hälften, använd ena delen till citrussalladen och andra till dressingen.

Lime- och ingefärsdressing:

1

Riv ingefäran fint.

2

Blanda riven ingefära med agavesirap och pressa i juicen från limen.

Citrussallad:

1

Skala eller skär bort skalet från apelsinerna, resten av limen och mandarinen. Skär sedan frukterna i tunna skivor eller bitar.

2

Dela granatäpplet och plocka ut kärnorna. Skär physalisen i mindre bitar.

3

Lägg ut frukten på assietter eller i skålar, toppa med granatäppelkärnor och ringla över agavedressingen.

Bild:

Kerstin Eriksson