Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mandelmassa | ||
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Dadelsirap | |
90 g | Sötmandel Naturell | |
Garnering | ||
30 g | Sötmandel Naturell | |
Cashewgrädde | ||
1 tsk | Dadelsirap | |
60 g | Cashewnötter Naturella | |
0,5 tsk | Vaniljpulver | |
0,5 dl | Vatten | |
Chiapudding | ||
2 tsk | Kardemumma Mald | |
0,5 dl | Chiafrö | |
2,5 dl | Mandeldryck |
Chiapudding: Blanda chiafrön med mandelmjölk och kardemumma i en skål, låt svälla i kylen minst 1 timme. Rör runt då och då.
Mixa mandel, vatten och dadelsirap i en mixer till en jämn mandelmassa.
Cashewgrädde
Häll av vattnet från cashewnötterna.
Tryck ut mandelmassan i botten av två portionsskålar, fördela chiapuddingen ovanpå och avsluta med cashewgrädde och hackad mandel.
Cashewgrädde: Blötlägg cashewnötterna i minst 1 timme i kylen.
Mandelmassa
Mixa cashewnötterna med vatten, dadelsirap och vaniljpulver till en fluffig grädde i en mixer.
Chiasemla
Servera!
Recept, foto & styling: Anna Winér
Du kan byta ut dadelsirapen mot agavesirap eller honung om du vill.
Bild:
Anna Winér
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria