Vit choklad- och saffranstryffel
Mari Bergman

Vit choklad- och saffranstryffel

30 minEnkelt
132,25 kr
1 portion79,85 kr per portion
En underbart god tryffel med vit choklad, saffran och kokos som passar perfekt som ett sött avslut på middagen, till glöggmyset eller som julgodis. Tryffelsmeten ska stå 3 timmar i kylen innan de kan rullas till tryfflar.

50 gMat & Bak Smör
300 gChokladkaka Vit
1 dlRiven kokos
1 stCitron - Eko
0,5 gSaffran
1 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Grovhacka chokladen.

2

Koka upp grädde och saffran i en kastrull. Ta av från plattan och låt svalna något (ca 30 sekunder). Tillsätt chokladen och blanda om så att den smälter.

3

Tillsätt rivet citronskal och rumsvarmt smör och vispa med en elvisp tills smöret har blandats ut. Låt kallna och täck med plastfolie. Ställ in i kylen och låt stelna i ca 3 tim.

4

Forma små tryfflar och rulla i kokosflingor. Lägg upp på ett vackert fat och servera!

Bild:

Nurlan Emir