Frankensteins monster-godis
Fridah Johansson

Frankensteins monster-godis

1 tEnkelt
144,70 kr
10 portioner10,10 kr per portion
Frankensteins monster-godisar må se lite läskiga ut men de smakar sött och blir garanterat uppskattat av alla barn som halloweengodis! Tips! Här använde vi en spritspåse för att rita mönster på godisarna.

1 stHushållsfärg Grön
175 gVit Blockchoklad
18 stMarshmallows
70 gLjus Blockchoklad
18 stGrillpinnar
Instruktioner
1

Smält den vita chokladen över ett vattenbad.

2

Ta av chokladen från vattenbadet när den smält och häll i grön karamellfärg. Börja försiktigt med lite grann, och häll gradvis i mer karamellfärg tills du blir nöjd med den gröna färgen.

3

Ta en grillpinne och doppa ena änden i chokladen, sätt sedan på en marshmallow. Pinnen ska igenom ungefär 2/3 delar i marshmallowsen. Lägg plant på en folieinklädd tallrik och låt stelna i kylen några minuter. Detta gör att marshmallowen blir mer stadig och sitter bättre fast på pinnen.

4

Doppa marshmallow i den gröna chokladen. Slå sedan pinnen mot skålens kant så chokladen hamnar i skålen igen. Slå pinnen tills chokladen lagt sig i ett jämnt, tunt lager på marshmallowen.

5

Lägg tillbaka den på den folieinklädda tallriken. Låt stelna i kylen.

6

Smält mjölkchokladen över ett vattenbad. Häll lite av chokladen i en spritspåse, klipp ett litet hål. Spara resten av chokladen i skålen.

7

Ta sedan en marshmallow och rita på Frankenstein-monstrets karaktäristiska drag. Ärr i pannan, små ögon, en mun och bultöron. Doppa sedan ena änden av marshmallowen ner i skålen för att skapa hår. Lägg tillbaka på den folieinklädda tallriken. Låt stelna i kylen. Klart!

Bild:

Nurlan Emir