Gå vidare till huvudinnehåll
Fröknäcke
Carina Hejde

Fröknäcke

1 t 30 minEnkelt
147,80 kr
8 portioner 3,57 kr per portion
Fröknäcke är superlätt att göra och passar perfekt att servera till härliga ostar. Det här knäcket är gjort på majsmjöl och är därför helt glutenfritt. Knäcket håller länge om det förvaras i en plåtburk med lock.

1 tskFlingsalt
2 dlVatten
1 dlSesamfrö Oskalat
2 dlMajsmjöl
1 dlSolroskärnor Naturella
1 dlLinfrö Helt
0,5 dlRapsolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Blanda majsmjöl, solroskärnor, linfrön och sesamfrön i en bunke.

3

Koka upp vatten.

4

Tillsätt olja och kokhett vatten till bunken med mjöl- och fröblandningen. Rör om så att allt blandas ihop.

5

Tryck ut degen på plåten med bakplåtspapper så att degen blir tunt fördelad över hela plåten. Smula över flingsalt.

6

Grädda bröder i mitten av ugnen i 1 tim.

7

Öppna ugnsluckan något efter 1 tim och låt brödet stå kvar och torka i ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.

Bild:

Nurlan Emir