Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Flingsalt | |
2 dl | Vatten | |
1 dl | Sesamfrö Oskalat | |
2 dl | Majsmjöl | |
1 dl | Solroskärnor Naturella | |
1 dl | Linfrö Helt | |
0,5 dl | Rapsolja |
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Blanda majsmjöl, solroskärnor, linfrön och sesamfrön i en bunke.
Koka upp vatten.
Tillsätt olja och kokhett vatten till bunken med mjöl- och fröblandningen. Rör om så att allt blandas ihop.
Tryck ut degen på plåten med bakplåtspapper så att degen blir tunt fördelad över hela plåten. Smula över flingsalt.
Grädda bröder i mitten av ugnen i 1 tim.
Öppna ugnsluckan något efter 1 tim och låt brödet stå kvar och torka i ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.
Bild:
Nurlan Emir