Klassiska brownies
Malin Andersson

Klassiska brownies

45 minEnkelt
88,90 kr
1 portion40,49 kr per portion
Sega, mjuka och härligt chokladiga brownies! Brownies är enkla att baka och är lika goda i sin ensamhet som tillsammans med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Eller med färska bär. Eller med ännu mer smält choklad som ringlas över. Receptet ger ca 12 bitar.

3,5 dlStrösocker
175 gMat & Bak Smör
2,25 dlVetemjöl
3 stÄgg
200 gMörk Blockchoklad
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader varmluft (175 över/undervärme).

2

Vispa upp äggen lätt i en skål, ställ åt sidan.

3

Bryt chokladen i bitar och smält i en kastrull på låg värme tillsammans med smöret.

4

Rör ihop sockret med chokladblandningen, tillsätt vetemjölet och rör om ordentligt.

5

Blanda i äggen och rör om tills du har en slät och blank smet.

6

Häll smeten i en form, ca 20x30 med bakplåtspapper och grädda i 30 minuter. Låt brownien svalna och skär sedan i bitar. Pudra gärna med lite florsocker innan servering.

Bild:

Kerstin Eriksson