Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskburgare med coleslaw
Mari Bergman

Fiskburgare med coleslaw

20 minEnkelt
307,80 kr
4 portioner 52,10 kr per portion
Snabblagade burgare på torskfilé med smak av färsk dill. Serveras med krämig coleslaw. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stDill - färsk
600 gTorskfilé
2 dlCreme Fraiche Naturell
250 gRaw slaw
200 gHamburgerbröd, 4 st
Från ditt skafferi
1 stÄgg
0,5 dlStröbröd
1 krmSalt
1 mskRapsolja
2 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Skär torskfiléerna i mindre bitar. Lägg torskbitarna, 0.5 kruka dill, 0.5 dl creme fraiche, 1 ägg, 0.5 dl ströbröd, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk vit balsamvinäger i en matberedare. Mixa samman till en slät färs.

2

Forma färsen till 4 st burgare. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek burgarna i ca 4-5 min på båda sidor.

3

Blanda raw slaw med 0.5 kruka finhackad dill, 1 tsk vit balsamvinäger, 1,5 dl creme fraiche samt lite salt och peppar. Blanda samman ordentligt och smaka av.

4

Rosta bröden i lite olja i en varm stekpanna.

5

Fördela coleslaw på undersidan av varje bröd och lägg på fiskburgarna. Ät och njut!

Bild:

Lina Eriksson