Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
Köp hem | ||
300 g | Fetaost | |
400 g | Gnocchi, pasta | |
1 st | Basilika - färsk | |
500 g | Körsbärstomater | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg fetaost och cocktailtomater i en ugnsfast form. Skala och grovhacka vitlök. Strö vitlök och torkad basilika över tomater och fetaost. Ringla över olja och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Ta ut tomater och fetaost ur ugnen. Tillsätt 0.5 dl av det kokande pastavattnet i formen. Blanda samman tomater och fetaost.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i formen. Blanda om ordentligt och tillsätt finhackad basilika. Ät och njut!
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana